19 juni 2019

VIDEORAPPORT: Blockchain in Health & Care

Recent lanceerde LRM samen met BioVille en de Hogeschool PXL een EFRO-project waarmee we de zorgsector willen laten experimenten met hoogtechnologische toepassingen. Lees hier meer over in het persbericht.

De mogelijkheden in de zorgsector op vlak van digitalisering zijn enorm en de nood wordt ook steeds groter om de nieuwste toepassingen effectief in te zetten. Denk aan patiënten die hun eigen zorgbudget kunnen beheren via blockhain technologie, of een moeder die wil controleren wanneer haar dochter voor het laatst een vaccinatie kreeg voor tetanus.

Door gebruik te maken van blockchaintechnologie kunnen er linken gelegd worden tussen zorgaanbieders, de overheid, maar ook de patiënt of de arts, en dat allemaal op een heldere manier met respect voor de privacy.

In nauwe samenwerking met de belangrijkste stakeholders in het gezondheids- en zorglandschap, willen we komen tot enkele concrete toepassingen die een antwoord bieden op de belangrijke uitdagingen waar de sector vandaag mee kampt.

Om duidelijk zicht te krijgen op de meest prominente noden en uitdagingen binnen de sector en de mogelijkheden die innovatieve technologieën hierin kunnen bieden, organiseren we op 2 oktober inspiratietafels. Op basis daarvan willen we komen tot een plug & play platform, als één van de eerste ontwikkelingen van het Digital Health House.

Ontdek meer over dit project in deze korte video.

EFRO + EU