Complix

Complix is een biofarmaceutisch bedrijf dat een pijplijn van baanbrekende proteïne therapeutica ontwikkelt, de zogenaamde Alphabodies, waarbij ze zich vooral richten op de behandeling van  kanker en autoimmuun aandoeningen.  
Alphabodies zijn revolutionaire biotherapeutica die het potentieel hebben om een brede waaier van ziektes aan te pakken, in het bijzonder ziektetargets die zich in de cel bevinden en onbehandelbaar beschouwd worden door de huidige vorm van geneesmiddelen (zoals antilichamen en kleine chemicaliën).


Momenteel richt de R&D van Complix zich op de ontwikkeling van “Cel Penetrating Alphabodies” (CPABs). Er werd reeds aangetoond dat deze compounds in staat zijn zowel tumorcellen als weefsel binnen te dringen en hier selectief de intracellulaire proteïne-proteïne interacties (PPIs), die een belangrijke rol spelen in de initiatie en progressie van kanker, kunnen moduleren.
Daarnaast werkt Complix ook aan de ontwikkeling van bispecifieke Alphabodies voor de behandeling van autoimmuun ziektes. Hun meest geavanceerde kandidaat CMX-02 is een bispecifiek Alphabody-antilichaam fusieproteïne dat tegelijkertijd op 2 belangrijke cytokines (TNFα en IL-23) in de inflammatoire cascade inspeelt. Complix is ervan overtuigd dat CMX-02 dankzij zijn duale activiteit het potentieel heeft om enorme klinische voordelen te bieden t.o.v. de huidige therapie.


Complix heeft ondertussen een sterke IP positie uitgebouwd met bescherming van zowel het Alphabody™ platform als hun veelbelovend productportfolio dankzij de filing van verschillende ruime patentapplicaties. Op Alphabody-gebaseerde therapeutica zijn onafhankelijk van antilichaam-gebaseerde claims wat hen een unieke freedom-to-operate positie oplevert.

[email protected] +32 (0)11 28 69 00 www.complix.com